Pähkinätäytteiset uuniomenat

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinätäytteiset uuniomenat

Ainekset

6 annosta
1 6 happoista omenaa
2 1 dl kaurahiutaleita
3 3 rkl mantelirouhetta
4 2 rkl margariinia
5 1,5 rkl sokeria
6 2 tl kanelia
Pinnalle:
1 1 dl tummaa siirappia
2 4 rkl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 226 g
Proteiinia 2 g 15 g
Rasvaa 7 g 43 g
Kuitua 4 g 24 g
Energiaa kJ 954 5726
Energiaa kcal 228 1369

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese omenat ja poista siemenkodat. Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, pehmeä rasva ja sokeri ja kaneli. Nosta omenat uunivuokaan. Täytä omenakolot seoksella ja valuta omenoiden päälle tasaisesti siirappi. Kaada vesi uunivuoan pohjalle. Kypsennä omenat 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valele omenoita kypsennyksen aikana muutaman kerran vuokaan valuneella liemellä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: omena
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5