Pähkinäsuklaaleipä

6.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäsuklaaleipä

Ainekset

1 2 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 2 dl vehnäjauhoja
4 1 tl leivinjauhetta
5 1 tl vaniljasokeria
6 0,75 dl mantelirouhetta
7 3 rkl kaakaojauhetta
8 0,5 dl maitoa
9 100 g sulatettua tai juoksevaa margariinia
Väliin
1 1 dl maitosuklaalevitettä
2 1 dl kermaa vaahdotettuna

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 288 g
Proteiinia 47 g
Rasvaa 164 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 11781
Energiaa kcal 2816

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää kuivat aineet vuorotellen sulan rasvan ja maidon kanssa munavaahtoon. Nostele taikina sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,2 l suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa 40-45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Kumoa ja jäähdytä kakku. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku keskeltä halki ja täytä suklaalevitteellä sekä kermavaahdolla. Pakkaa kakku huolellisesti kylmälaukkuun piknikkiä varten.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kahvikakku manteli suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5