Pähkinäsämpylät

22.1.2013
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäsämpylät

Ainekset

18 kappaletta
1 2 dl ruisrouhetta
2 1 dl kauraleseitä
3 1 dl auringonkukansiemeniä
4 3 rkl siirappia
5 2 - 3 tl suolaa
6 5 dl kiehuvaa vettä
7 25 g hiivaa
8 2 dl vettä
9 9 dl vehnäjauhoja
10 2 dl pähkinäsekoitusta
11 0,5 dl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 578 g
Proteiinia 7 g 125 g
Rasvaa 10 g 189 g
Kuitua 5 g 87 g
Energiaa kJ 1 052 18927
Energiaa kcal 251 4524

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kulhoon ruisrouhe, leseet, siemenet, siirappi ja suola. Sekoita joukkoon vesi. Anna turvota tunnin ajan. Paahda pähkinäseos pannulla ja rouhi se. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon osa jauhoista. Lisää ruisrouheseos, pähkinät ja öljy ja loput jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä tunnin ajan. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Taputtele taikina noin 25 x 40 cm:n levyksi. Leikkaa levy pitkittäin kolmeen osaan ja osat kuudeksi kolmion muotoiseksi palaksi. Nosta palat leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5