Pähkinäleipä

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäleipä

Ainekset

1 kappale
1 5 dl piimää
2 25 g hiivaa
3 1 dl siirappia
4 2 tl suolaa
5 1 dl ruisjauhoja
6 2 dl grahamjauhoja
7 50 g saksanpähkinöitä
8 11 dl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 721 g
Proteiinia 114 g
Rasvaa 57 g
Kuitua 53 g
Energiaa kJ 16372
Energiaa kcal 3913

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, suola ja ruisjauhot. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen seistä 5 minuuttia. Lisää joukkoon grahamjauhot, karkeaksi hienonnetut pähkinät ja muutama desi vehnäjauhoista. Sekoita taikinaa muutama minuutti. Lisää joukkoon loput jauhot ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo pehmeästä taikinasta jauhotetulla leivinpöydälle pitkulainen leipä ja nosta voideltuun suorakaiteenmuotoiseen leipävuokaan. Kohota leipää peitettynä 20 minuuttia. Paista 175-asteisessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna leivän jäähtyä vuoassa ritilällä hetken aikaa ennen kumoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä pähkinä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5