Pähkinäkuorrutettu lohi

23.3.2015
12 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäkuorrutettu lohi

Uunilohi valmistuu helposti ja kypsyy noin 25 minuutissa. Sitruunainen cashewpähkinäkuorrutus viimeistelee ruoan. Lisänä maistuvat perunat tai riisi sekä raikas salaatti.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg lohifileetä
2 2 rkl voita
3 2 rkl hunajaa
4 1,5 tl suolaa
Pähkinäkuorrutus
1 1 pussi (70 g) cashewpähkinöitä
2 2 rkl korppujauhoja
3 2 rkl hienonnettua tilliä
4 1 sitruunan raastettu kuori

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 56 g
Proteiinia 34 g 203 g
Rasvaa 32 g 190 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 1 908 11446
Energiaa kcal 456 2736

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita lohifilee voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja. Valuta seos lohifileelle. Mausta filee suolalla.

Murskaa pähkinät morttelissa tai teholeikkurissa. Sekoita joukkoon korppujauhot, tilli ja sitruunan kuori. Painele seos lohifileen pinnalle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes lohifilee on kypsä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5