Pähkinäkinuskiruudut

25.11.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäkinuskiruudut

Suolakiteet viimeistelevät makean pähkinä-kinuskileivonnaisen. Leivo suussa sulava kinuskijälkiruoka helposti valmiista pakastemurotaikinasta.

Ainekset

12 kappaletta
1 1 paketti (400 g) pakastemurotaikinaa
2 1,5 dl vadelmamarmeladia
Kinuski
1 2 dl sokeria
2 0,5 dl vettä
3 50 g voita
4 1,5 dl kuohukermaa
Pinnalle
1 125 g pähkinöitä
2 0,25 tl hiutalesuolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 459 g
Proteiinia 4 g 47 g
Rasvaa 24 g 292 g
Kuitua 2 g 29 g
Energiaa kJ 1 619 19430
Energiaa kcal 387 4644

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kauli sulaneet taikinalevyt leivinpaperin päällä puolta ohuemmiksi. Paista levyjä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Levitä marmeladi jäähtyneelle levylle. Nosta päälle toinen levy. Mittaa sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri paahtuu vaaleanruskeaksi. Lisää voi, anna kiehahtaa. Kaada kerma kattilaan ja keitä kinuskia noin 10 minuuttia tai kunnes se on sopivan paksua kuorrutteeksi. Levitä pähkinät pohjan päälle, kaada päälle kinuski. Ripottele päälle suolakiteet. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5