Pähkinäiset suklaanekut

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäiset suklaanekut

Ainekset

20 kappaletta
1 100 g voita tai margariinia
2 3 dl sokeria
3 1 dl vaaleaa siirappia
4 2 dl kuohukermaa
5 suolaa
6 0,5 dl kaakaojauhetta
7 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi
1 20 kpl makeismuotteja
2 pistaasi- tai muuta pähkinärouhetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 375 g
Proteiinia 0 g 8 g
Rasvaa 8 g 154 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ 611 12228
Energiaa kcal 146 2922

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan sokeri, siirappi, kaakaojauhe, kerma ja suola. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja alenna lämpöä. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kuumenna seosta hiljalleen 40-45 minuuttia, välillä sekoittaen. Liian kovassa lämpötilassa seos kiehuu helposti yli. Seos on sopivan kiinteää, kun saat muotoiltua kylmässä vedessä jäähdytetystä nekkupisarasta puolikovan pallon.Nostele seosta muotteihin, koristele makeiset pähkinärouheella ja jäähdytä kylmässä. Nekut ovat parhaimmillaan, kun otat ne viileästä huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5