Pähkinäinen sitruunakakku

21.3.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäinen sitruunakakku

Herkullinen sitruunakreemi kruunaa tämän pähkinäisen kakun. Kakun voi valmistaa tarjoilua edellisenä päivänä ja se kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Ainekset

13 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 1 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
1 margariinia
2 korppujauhoja
Sitruunakreemi
1 3 kananmunan keltuaista
2 1,5 dl sitruunamehua
3 1 dl vettä
4 2 dl sokeria
5 3 rkl maissitärkkelystä
6 75 g margariinia
7 1 sitruunan raastettu kuori
8 2 dl kuohukermaa
Hasselpähkinäkrokantti
1 1 dl hasselpähkinöitä
2 1 dl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 506 g
Proteiinia 4 g 57 g
Rasvaa 16 g 205 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 1 328 17260
Energiaa kcal 317 4125

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka (halk. 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kiisseli. Kuumenna sekoittaen teflonkattilassa keltuaiset, sitruunamehu, vesi, sokeri ja maissitärkkelys kunnes seos paksunee ja kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kuutioitu rasva. Mausta sitruunaraasteella. Kaada kiisseli kulhoon ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

Rouhi pähkinät. Paahda paistinpannulla sokeria, kunnes se sulaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta. Ripottele joukkoon pähkinät ja kaada kuuma seos välittömästi uunipellille ja anna jäähtyä.

Rouhi pähkinäseos teholeikkurissa tai kaulimella. Vaahdota kerma ja sekoita sitruunakiisselin joukkoon. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin puolet sitruunakreemistä. Ripottele päälle puolet krokantista. Nosta päälle kakkulevy ja levitä pinnalle loppu sitruunakreemi. Ripottele pinnalle loppu krokantti.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5