Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäinen sitruunakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
13 Annosta
Fork and knife
13 Annosta
Herkullinen sitruunakreemi kruunaa tämän pähkinäisen kakun. Kakun voi valmistaa tarjoilua edellisenä päivänä ja se kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Vuokaan

Margariinia
Korppujauhoja

Sitruunakreemi

3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 1/2 dl
Sitruunamehua
1 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
3 rkl
Maissitärkkelystä
75 g
Margariinia
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 dl
Kuohukermaa

Hasselpähkinäkrokantti

1 dl
Hasselpähkinöitä
1 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka (halk. 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2

Voitele ja korppujauhota irtopohjakakkuvuoka (halk. 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Korppujauhoja
Margariinia
3

Valmista kiisseli. Kuumenna sekoittaen teflonkattilassa keltuaiset, sitruunamehu, vesi, sokeri ja maissitärkkelys kunnes seos paksunee ja kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon kuutioitu rasva. Mausta sitruunaraasteella. Kaada kiisseli kulhoon ja siirrä jääkaappiin tunniksi.

3 kpl
Kananmunan keltuaista
1 1/2 dl
Sitruunamehua
1 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
3 rkl
Maissitärkkelystä
75 g
Margariinia
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
4

Rouhi pähkinät. Paahda paistinpannulla sokeria, kunnes se sulaa ja muuttuu kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta. Ripottele joukkoon pähkinät ja kaada kuuma seos välittömästi uunipellille ja anna jäähtyä.

1 dl
Hasselpähkinöitä
1 dl
Sokeria
5

Rouhi pähkinäseos teholeikkurissa tai kaulimella. Vaahdota kerma ja sekoita sitruunakiisselin joukkoon. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin puolet sitruunakreemistä. Ripottele päälle puolet krokantista. Nosta päälle kakkulevy ja levitä pinnalle loppu sitruunakreemi. Ripottele pinnalle loppu krokantti.

2 dl
Kuohukermaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

328

1372

16,2 g

5,8 g

39,1 g

30,4 g

1,1 g

5,2 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Margariinia,

Korppujauhoja,

1 dl Vettä,

Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli