Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäinen porkkanapasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasvisnauhapasta syntyy vuolemalla kuorimaveitsellä porkkanoita. Jos porkkanat ovat pieniä, leikkaa ne paloiksi tai viipaleiksi.

Ainekset

500 g
Porkkanoita
12 kpl
Kirsikkatomaattia
2 dl
Cashewpähkinöitä tai manteleita
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Oliiviöljyä
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori porkkanat, leikkaa kuorimaveitsellä nauhoiksi tai paloittele veitsellä. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät. Silppua basilika ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kasarissa, lisää porkkananauhat ja valkosipulisilppu. Kuumenna pari minuuttia. Lisää tomaatit ja pähkinät. Kuumenna nopeasti. Mausta sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja basilikasilpulla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 8.1.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

384

1606

28,5 g

4,3 g

20,5 g

15,8 g

7,5 g

8,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku basilikaa,

Valkosipulinkynttä,

0,75 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli