Pähkinäinen mansikkarullatorttu

2.6.2010
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäinen mansikkarullatorttu

Ainekset

1 1 pussi (100 g) hasselpähkinöitä
2 3 isoa kananmunaa
3 1,5 dl sokeria
4 1 rkl perunajauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
Täytteeseen ja pinnalle
1 1 l mansikoita
2 1 prk sitruunarahkaa
3 4 dl kuohukermaa
4 0,5 dl sokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 248 g
Proteiinia 62 g
Rasvaa 219 g
Kuitua 17 g
Energiaa kJ 13482
Energiaa kcal 3222

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Munien ja sokerin vatkaaminen vaahdoksi

1. Jauha pähkinät hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Pähkinä-jauhoseoksen sekoittaminen vaahtoon

2. Sekoita vaahtoon kevyesti nostelleen pähkinä-jauhoseos.

Taikinan levittäminen uunipellille

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Täytteen levittäminen

4. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Poista pohjalla ollut leivinpaperi. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä siitä puolet pohjalle.

Mansikoiden sirotteleminen

5. Paloittele puolet mansikoista ja sirottele ne täytteen päälle.

Tortun kääriminen rullalle

6. Kääri torttu rullalle pitkältä sivulta alkaen. Sivele tai pursota vaahto tortun pinnalle. Koristele mansikoilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5