Pähkinäinen härkävokki

22.3.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinäinen härkävokki

Ainekset

4 annosta
1 1,5 rkl (seesami)öljyä
2 400 g naudanlihasuikaleita
3 100 g nuudeleita
4 2 valkosipulin kynttä
5 1 sipuli
6 1 punainen paprika
7 200 g pakastepapuja
8 1 dl suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä
Kastike:
1 2 tl maissijauhoja
2 1,5 rkl öljyä
3 3 rkl ketjap manis -soijakastiketta
4 2 rkl makeaa thai chilikastiketta
5 2 tl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 167 g
Proteiinia 36 g 144 g
Rasvaa 27 g 108 g
Kuitua 12 g 50 g
Energiaa kJ 2 327 9308
Energiaa kcal 556 2225

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna kevätsipulit varsineen. Hienonna paprika. Ruskista lihasuikaleet öljyssä kuumalla pannulla. Lihan tulee ruskistua, ei kiehua omassa nesteessään. Liota nuudeleita kuumassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta niistä vesi lävikössä. Lisää sipuli, valkosipuli, paprika ja pavut vokkiin ja jatka vokkaamista noin 10 minuuttia. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää vokkiin yhdessä nuudeleiden kanssa. Jatka paistamista, kunnes liha ja vihannekset ovat kypsiä, ja kunnes nuudelit saavat hieman väriä. Lisää lopuksi cashewpähkinät ja sekoita.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pavut pähkinä vokki wokki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5