Pähkinägranola

18.12.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinägranola

Rapea granola muistuttaa mysliä ja maistuu vaikkapa jogurtin ja marjojen kanssa aamiaisella tai välipalana.

Ainekset

1 5 dl neljän viljan hiutaleita
2 2 dl leseitä, esim. kaura
3 2 dl erilaisia pähkinöitä
4 1 dl auringonkukansiemeniä
5 0,5 dl vettä
6 1,5 dl ruokokidesokeria
7 0,75 dl rypsiöljyä
8 1 dl rusinoita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 322 g
Proteiinia 80 g
Rasvaa 211 g
Kuitua 73 g
Energiaa kJ 14679
Energiaa kcal 3508

Reseptitiedot

Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen, Brunssi, Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, sokeri ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen. Paahda mysliä 200-asteisessa uunissa 25—30 minuuttia, tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna seoksen jäähtyä ja lisää rusinat. Säilytä kuivassa paikassa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5