Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinägranola

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Rapea granola muistuttaa mysliä ja maistuu vaikkapa jogurtin ja marjojen kanssa aamiaisella tai välipalana.

Ainekset

5 dl
Neljän viljan hiutaleita
2 dl
Leseitä, esim. kaura
2 dl
Erilaisia pähkinöitä
1 dl
Auringonkukansiemeniä
1/2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Ruokokidesokeria
3/4 dl
Rypsiöljyä
1 dl
Rusinoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, sokeri ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen. Paahda mysliä 200-asteisessa uunissa 25—30 minuuttia, tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna seoksen jäähtyä ja lisää rusinat. Säilytä kuivassa paikassa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

347

1451

19,7 g

1,7 g

32,0 g

17,3 g

7,1 g

6,9 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli