Pähkinä-yrttiperunat

25.8.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinä-yrttiperunat

Ainekset

4 annosta
1 8 perunaa
2 2 - 3 rkl oliiviöljyä
3 ripaus merisuolahiutaleita
Pähkinä-yrttimuru
1 1 dl hienoksi rouhittuja pähkinöitä
2 0,5 dl yrttisilppua (esim. basilikaa, persiljaa)
3 0,5 dl kuivahtanutta, murennettua vaaleaa leipää
4 2 rkl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 86 g
Proteiinia 5 g 20 g
Rasvaa 27 g 109 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 466 5864
Energiaa kcal 350 1402

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuori perunat. Leikkaa niihin poikittaissuuntaisia viiltoja, varo leikkaamasta perunan läpi. Nosta perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Voitele perunat öljyllä ja ripottele päälle hieman suolaa. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä. Yhdistä pähkinä-yrttimurun ainekset kulhossa. Ota perunat uunista ja ripottele päälle muruseos. Paista 10 minuuttia, kunnes muruseos saa kauniin värin. Tarjoa perunat lämpimänä lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: peruna pähkinä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5