Pähkinä-suklaamuffinit

22.11.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinä-suklaamuffinit

Suussa sulavissa muffineissa maistuu pähkinä-suklaalevite ja hasselpähkinärouhe. Koristele muffinit rouhituilla suolapähkinöillä.

Ainekset

12 annosta
1 100 g margariinia
2 1 dl pähkinä-suklaalevitettä
3 1 pussi (80 g) hasselpähkinärouhetta
4 3 kananmunaa
5 2 dl sokeria
6 4 dl vehnäjauhoja
7 1 dl kaakaojauhetta
8 2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
1 1,5 dl pähkinä-suklaalevitettä
2 4 rkl suolapähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 489 g
Proteiinia 7 g 89 g
Rasvaa 17 g 201 g
Kuitua 4 g 44 g
Energiaa kJ 1 437 17246
Energiaa kcal 344 4122

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva kattilassa. Siirrä kattila syrjään. Sekoita joukkoon pähkinä-suklaalevite ja pähkinärouhe. Anna seoksen jäähtyä.Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet munavaahdon joukkoon vuorotellen pähkinä-rasvaseoksen kanssa.Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin tai voideltuun ja korppujauhotettuun muffinipeltiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen pelliltä irrottamista.Kuorruta muffinit pähkinäsuklaalevitteellä ja koristele rouhituilla suolapähkinöillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pähkinä suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5