Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinä-suklaamacaronit

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

Macaronit

2 kpl
Mantelijauhetta (á 80g)
3 dl
Tomusokeria
3 kpl
Kananmunanvalkuaista
2 rkl
Sokeria

Täyte

100 g
Hasselpähkinöitä
1 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Leivontamargariinia
100 g
Tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Macaronit

Sekoita kulhossa mantelijauhe ja tomusokeri. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykkää. Nostele vaahdon joukkoon varovasti manteliseos. Nostele taikinasta kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille neljäkymmentä noin ruokalusikallisen kokoista nokaretta. Jätä niille leviämisvara. Pidä pellit 20 minuuttia huoneenlämmössä ja paista sitten 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Täyte

Paahda pähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla, kunnes niistä alkaa levitä paahteinen aromi. Varo polttamasta. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hyvin hienoksi jauheeksi. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon nokare rasvaa ja paloiteltu tumma suklaa. Sekoita joukkoon pähkinäjauhe. Sekoita tasaiseksi ja anna täytteen jäähtyä. Annostele täyte 20 keksin pohjaosaan ja paina kevyesti päälle loput kekseistä.

Tarjoile valmistuspäivänä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 11.5.2010
|
Muokattu: 27.3.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.