Pähkinä-suklaamacaronit

11.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinä-suklaamacaronit

Ainekset

20 kappaletta
Macaronit
1 2 pussia mantelijauhetta (á 80g)
2 3 dl tomusokeria
3 3 kananmunanvalkuaista
4 2 rkl sokeria
Täyte
1 100 g hasselpähkinöitä
2 1 dl kuohukermaa
3 1 rkl leivontamargariinia
4 100 g tummaa suklaata

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 259 g
Proteiinia 4 g 71 g
Rasvaa 10 g 199 g
Kuitua 2 g 32 g
Energiaa kJ 647 12934
Energiaa kcal 155 3091

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Macaronit

Sekoita kulhossa mantelijauhe ja tomusokeri. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykkää. Nostele vaahdon joukkoon varovasti manteliseos. Nostele taikinasta kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille neljäkymmentä noin ruokalusikallisen kokoista nokaretta. Jätä niille leviämisvara. Pidä pellit 20 minuuttia huoneenlämmössä ja paista sitten 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Täyte

Paahda pähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla, kunnes niistä alkaa levitä paahteinen aromi. Varo polttamasta. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hyvin hienoksi jauheeksi. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon nokare rasvaa ja paloiteltu tumma suklaa. Sekoita joukkoon pähkinäjauhe. Sekoita tasaiseksi ja anna täytteen jäähtyä. Annostele täyte 20 keksin pohjaosaan ja paina kevyesti päälle loput kekseistä.

Tarjoile valmistuspäivänä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5