Pähkinä-suklaakakku

23.3.2015
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinä-suklaakakku

Suklaan ystävän kakussa on tummaa suklaata, kaakaojauhetta ja pähkinä-suklaalevitettä. Pähkinä-suklaakakku maistuu kahvipöydässä.

Ainekset

10 annosta
1 200 g tummaa suklaata
2 200 g margariinia
3 4 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 1,5 dl vehnäjauhoja
6 0,5 dl kaakaojauhetta
7 1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
1 1 dl kuohukermaa
2 2 dl pähkinä-suklaalevitetettä (Nutella)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 352 g
Proteiinia 6 g 65 g
Rasvaa 28 g 278 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 1 739 17394
Energiaa kcal 416 4157

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: pähkinä-suklaalevitetettä (Nutella)

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24 cm) leivinpaperilla. Paloittele suklaa. Sulata margariini. Lisää suklaa ja sekoita kunnes se on sulanut.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne sekoittaen vaahtoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma ja sekoita joukkoon pähkinä-suklaalevite. Anna jäähtyä ja levitä kuorrutus kakulle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5