Pähkinä-mantelipullat

28.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pähkinä-mantelipullat

Ainekset

18 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 0,5 pakettia (25g) tuorehiivaa
3 1 tl suolaa
4 1 dl sokeria
5 8 dl vehnäjauhoja
6 100 g margariinia
Täyte:
1 50 g margariinia
2 1 dl kinuskikastiketta
3 0,5 dl sokeria
Päällys:
1 100 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 2 rkl maitoa
4 2 rkl vehnäjauhoja
5 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
6 2 dl mantelilastuja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 673 g
Proteiinia 6 g 111 g
Rasvaa 19 g 347 g
Kuitua 2 g 40 g
Energiaa kJ 1 453 26162
Energiaa kcal 347 6253

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan ja lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi noin 30 x 45 –senttistä levyä. Levitä niiden päälle pehmeää margariinia, päälle kinuskikastiketta ja ripottele pinnalle sokeria. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi saksanpähkinöitä hieman pienemmiksi. Lisää ne ja mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä pähkinä-manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5