Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinä-mantelipullat

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25g) tuorehiivaa
1 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
8 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia

Täyte:

50 g
Margariinia
1 dl
Kinuskikastiketta
1/2 dl
Sokeria

Päällys:

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 rkl
Maitoa
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Rouhittuja saksanpähkinöitä
2 dl
Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan ja lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi noin 30 x 45 –senttistä levyä. Levitä niiden päälle pehmeää margariinia, päälle kinuskikastiketta ja ripottele pinnalle sokeria. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi saksanpähkinöitä hieman pienemmiksi. Lisää ne ja mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä pähkinä-manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.