Pääsiäisen lammaspaisti

10.2.2005
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pääsiäisen lammaspaisti

Ainekset

8 annosta
1 1 n. 2 kilon lammaspaisti
Maustamiseen
1 1 dl öljyä
2 1 rkl suolaa
3 1 rkl rosmariinia
4 1 rkl timjamia
5 2 tl mustapippuria
6 1 valkosipuli (n. 10 kynttä)
Kastike
1 4 dl paistolientä
2 3 rkl vehnäjauhoja
3 vettä
4 1 dl kermaa
5 1 rkl hunajaa
6 0,25 tl mustapippuria
7 0,25 tl rosmariinia
8 0,25 tl timjamia
9 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 54 g
Proteiinia 71 g 567 g
Rasvaa 58 g 460 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 3 447 27574
Energiaa kcal 824 6590

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kokkikoulu

Sulata paisti jääkaapissa (1 vrk). Poista lihasta kalvot. Valmista maustetahna. Sekoita öljyyn rosmariini, timjami, mustapippuri ja pilkotut valkosipulinkynnet. Hiero tahna lihaan. Nosta paisti pussiin ja anna marinoitua 2 vrk. Käännä pussia tarvittaessa.

Ota paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista ja hiero suola lihan pintaan. Voit halutessasi lisätä kasviksia paistopussiin. Paloittele kasvikset ja asettele ne paistopussin pohjalle. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti pussiin kasvisten päälle. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan saksilla reikä, jotta höyry ei puhkaise pussia. Kypsennä 130 asteessa n. 3 tuntia. Kypsän lampaan sisälämpötila on n. 75 astetta.

Kaada liemi pussin aukosta siivilän läpi kattilaan. Valmista siitä myöhemmin kastike. Poista kasvikset ja nosta liha folion päälle. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. puoli tuntia ennen leikkaamista.

Valmista kastike lihan levähtäesä. Kuumenna liemi. Jos ruokailijoita on enemmän, valmista kastiketta kaksinkertainen määrä. Sekoita vehnäjauhoista ja vedestä löysä suurus ja kaada se kiehuvan  liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Lisää kerma ja mausteet.

Leikkaa paisti ja tarjoa kastikkeen ja perunoiden kanssa. Lisäkkeeksi sopivat uunijuurekset, herneet, uunitomaatit sekä minttuhyytelö.

 

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: lammas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5