Pääsiäisboston

21.3.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pääsiäisboston

Raikas pääsiäisboston saa makua sitruunarahkasta. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.

Ainekset

9 annosta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 tl kardemummaa
4 ripaus suolaa
5 1 dl sokeria
6 1 kananmuna
7 8 dl vehnäjauhoja
8 75 g margariinia
Väliin
1 75 g margariinia
2 1 prk (250 g) sitruunarahkaa
3 4 rkl sokeria
4 1 tl kanelia
5 1 dl rusinoita
Voiteluun
1 kananmunaa
Pinnalle
1 tomusokeria
2 valmista sokerikuorrutetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 65 g 582 g
Proteiinia 10 g 87 g
Rasvaa 14 g 124 g
Kuitua 3 g 24 g
Energiaa kJ 1 779 16011
Energiaa kcal 425 3827

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tomusokeria, valmista sokerikuorrutetta

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi (35 x 50 cm) ohueksi levyksi. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja sitruunarahka. Ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja rusinat.

Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 9 palaa. Aseta pullat vuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna pullan jäähtyä vuoassa hetki ennen irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pulla rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5