Päärynätorttu

6.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Päärynätorttu

Ainekset

1 75 g margariinia tai voita
2 0,75 dl fariinisokeria
3 6 pientä kiinteää päärynää
4 1 paketti (400 g) murotaikinaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 348 g
Proteiinia 28 g
Rasvaa 169 g
Kuitua 46 g
Energiaa kJ 12683
Energiaa kcal 3031

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna rasva ja sokeri paistinpannussa, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua eli muuttua ruskeaksi. Siirrä pannu levyltä syrjään. Kuori ja leikkaa päärynät pituussuunnassa neljään osaan ja poista niistä siemenkota. Nosta päärynälohkot pannulle ja kypsennä 5-10 minuuttia, kunnes päärynät ovat hieman pehmenneet.Vuoraa leivinpaperilla 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kauli taikina hieman vuoan pohjaa suuremmaksi, pyöreäksi levyksi. Asettele päärynälohkot vuoan pohjalle ja kaada päälle sokeriliemi.Nosta taikinalevy päälle ja työnnä taikinan reunat alas päärynöiden peitteeksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Ota torttu uunista ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Kumoa torttu varovasti tarjoiluvadille.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5