Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Päärynätorttu

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

75 g
Margariinia tai voita
3/4 dl
Fariinisokeria
6 kpl
Pientä kiinteää päärynää
1 kpl
(400 g) murotaikinaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna rasva ja sokeri paistinpannussa, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua eli muuttua ruskeaksi. Siirrä pannu levyltä syrjään. Kuori ja leikkaa päärynät pituussuunnassa neljään osaan ja poista niistä siemenkota. Nosta päärynälohkot pannulle ja kypsennä 5-10 minuuttia, kunnes päärynät ovat hieman pehmenneet.Vuoraa leivinpaperilla 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kauli taikina hieman vuoan pohjaa suuremmaksi, pyöreäksi levyksi. Asettele päärynälohkot vuoan pohjalle ja kaada päälle sokeriliemi.Nosta taikinalevy päälle ja työnnä taikinan reunat alas päärynöiden peitteeksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Ota torttu uunista ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Kumoa torttu varovasti tarjoiluvadille.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.2.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.