Päärynäpiirakka

21.9.2013
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Päärynäpiirakka

Hedelmäisessä piirakassa on tuoretta päärynää ja aprikoosimarmeladia, mausteena mm. kardemummaa. Nauti vaniljajäätelön tai vaikka teekupposen kera.

Ainekset

10 annosta
Murotaikina
1 100 g margariinia
2 4 dl vehnäjauhoja
3 1,5 dl sokeria
4 1 tl leivinjauhetta
5 0,5 tl soodaa
6 0,5 tl jauhettua kardemummaa
Pohja
1 0,75 murotaikinasta
2 1 kananmuna
3 1 prk (150 g) vaniljajogurttia
Täyte
1 2 päärynää
2 1 dl aprikoosimarmeladia
3 0,25 murotaikinasta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 411 g
Proteiinia 4 g 41 g
Rasvaa 7 g 72 g
Kuitua 2 g 24 g
Energiaa kJ 1 038 10385
Energiaa kcal 248 2482

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet tasaiseksi muruseokseksi. Erota 3/4 taikinasta kulhoon ja sekoita joukkoon kananmuna ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle. Pese päärynät ja leikkaa viipaleiksi. Poista siemenkodat. Lämmitä marmeladi mikrossa. Lado päärynäviipaleet taikinalle. Levitä marmeladi päärynöiden päälle. Murenna pinnalle 1/4 taikinasta. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras päärynä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5