Päärynäinen toscapiiras

20.1.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Päärynäinen toscapiiras

Ainekset

7 annosta
Pohja:
1 2 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 2,5 dl vehnäjauhoja
4 1,5 tl leivinjauhetta
5 0,5 dl maitoa
6 150 g margariinia
Väliin:
1 1 prk (400 g) säilykepäärynöitä kuutioina
Kuorrutus:
1 50 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 100 g mantelilastuja
4 1 rkl vehnäjauhoja
5 0,5 dl maitoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 377 g
Proteiinia 9 g 60 g
Rasvaa 33 g 229 g
Kuitua 4 g 29 g
Energiaa kJ 2 278 15944
Energiaa kcal 544 3811

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon. Lisää sulatettu rasva ja maito, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta ne varovasti sekoitellen. Valuta päärynäkuutiot ja kaada ne puolikypsän pohjan päälle. Levitä päälle kuorrutus. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5