Päärynäinen punajuurikeitto

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Päärynäinen punajuurikeitto

Ainekset

2 annosta
1 450 g keitettyjä ja kuorittuja punajuuria
2 1 pieni sipuli
3 1 päärynä
4 1 rkl öljyä
5 5 dl vettä
6 1 kasvisliemikuutio
7 1 prk (250 ml) soija- tai kaurakermaa
8 0,5 tl suolaa
9 0,5 tl pippurisekoitusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 58 g
Proteiinia 7 g 14 g
Rasvaa 11 g 22 g
Kuitua 11 g 22 g
Energiaa kJ 1 025 2050
Energiaa kcal 245 490

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele punajuuret. Kuori ja paloittele sipuli ja päärynä. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja päärynää öljyssä 5 minuuttia. Lisää punajuuripalat ja jatka muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä kannen alla 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää soija- tai kaurakerma, suola ja pippuri ja kuumenna keitto nopeasti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5