Päärynä-myskikurpitsagratiini

9.9.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Päärynä-myskikurpitsagratiini

Lempeä myskikurpitsa ja mehukas päärynä sopivat uunigratiiniin – varsinkin kun seuraan lisää maukasta vuohenjuustoa.

Ainekset

7 annosta
1 1 myskikurpitsa (noin 1 kg)
2 4 päärynää
3 2 punasipulia
Kastike
1 4 rkl margariinia
2 4 rkl vehnäjauhoja
3 5 dl maitoa
4 1 paketti (200 g) vuohenmaitojuustoa
5 1 laakerinlehti
6 2 tl kuivattua rosmariinia
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 153 g
Proteiinia 11 g 75 g
Rasvaa 12 g 85 g
Kuitua 10 g 71 g
Energiaa kJ 1 019 7130
Energiaa kcal 243 1704

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 180 asteeseen. Kuori kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa noin 2 x 2 cm:n paloiksi. Halkaise päärynät, poista kota ja lohko kukin puolikas neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit.
  • Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi, 1–2 minuuttia. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon koko ajan voimakkaasti vispaten. Murenna puolet juustosta kastikkeeseen. Lisää laakerinlehti. Kuumenna kastike kiehuvaksi, hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
  • Laita kurpitsapalat, sipulit ja päärynät korkeareunaiseen uunivuokaan tai jaa ne annosvuokiin. Lusikoi kastike päälle. Viipaloi loppu juusto pinnalle.
  • Kypsennä gratiinia uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu ja kurpitsat tuntuvat pehmeiltä.

Vinkki: Tee gratiinista ruokaisampi lisäämällä siihen kypsiä broilerisuikaleita tai mifua.

 

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5