Paahtovanukas

26.2.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahtovanukas

Voit koristella jälkiruoan marjoilla tai hedelmillä.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 1,5 dl maitoa
3 2 tl vaniljasokeria
4 3 keltuaista
5 0,75 dl sokeria
Pinnalle:
1 4 tl ruokokide- tai fariinisokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 101 g
Proteiinia 4 g 18 g
Rasvaa 22 g 87 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 316 5262
Energiaa kcal 314 1258

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Nosta hetkeksi jäähtymään.

Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos vaahdoksi. Kaada kermamaito vaahtoon.

Sekoita ja jaa seos mataliin uuninkestäviin annosvuokiin tai kahvikuppeihin. Peitä vuoat foliolla ja nosta ne reunalliselle uunipellille. Kaada pellille mahdollisimman kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Varo, ettei vettä pääse seokseen. Kypsennä 150 asteessa uunissa (kiertoilmauuni 120 astetta) 50–60 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.

Nosta vuoat pelliltä, anna jäähtyä ja hyytyä kunnolla, vaikka seuraavaan päivään. Kuumenna uunin grillivastus. Ripottele pinnalle ohut, tasainen kerros ruokokide- tai fariinisokeria. Paahda pinta grillivastuksen alla uunissa, kunnes sokeri ruskistuu. Voit paahtaa pinnan myös ruoanvalmistukseen tarkoitetulla kaasupolttimella. Jäähdytä hetki ja tarjoile.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: vanukas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5