Paahtofilee

21.8.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahtofilee

Etsitkö ideaa juhlapäivän ateriaksi? Paahtofilee, tumma punaviinikastike, Hasselbackan perunat ja kuumat kasvikset ovat klassinen yhdistelmä. Tarjoa aluksi herkkusienikeittoa ja pieniä pähkinäsämpylöitä. Jälkiruokana maistuvat juustot ja hillot sekä ranskalainen sitruunatorttu. Niiden kaikkien ohjeet löydät reseptien nimillä palvelustamme. Hyvää ruokahalua!

Ainekset

6 annosta
1 800 g naudan ulkofileetä
2 1 rkl öljyä
3 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
4 2 rkl soijakastiketta
5 1 tl timjamia
6 1 tl rosmariinia
7 1 tl rouhittua mustapippuria
8 1 tl hiutalesuolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 3 g
Proteiinia 28 g 171 g
Rasvaa 8 g 47 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 782 4695
Energiaa kcal 187 1122

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista fileestä kalvot. Hiero fileen pintaan öljyä ja ruskista liha nopeasti kuumalla pannulla. Pane liha uunivuokaan, sivele soijakastikkeella ja hiero pintaan mausteet suolaa lukuun ottamatta. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä liha 110-asteisessa uunissa, noin tunnin ajan kunnes lämpömittari näyttää 55-62 astetta riippuen kuinka punaiseksi haluat fileen jäävän.

Anna lihan levätä foliossa peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia. Ripottele hiutalesuolaa lihaviipaleiden päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: naudan filee naudanliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5