Paahdetut kaaliveneet

27.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdetut kaaliveneet

Kaalikin pitää paahteesta. Kevyesti ruskistetun varhaiskaalin kanssa sopii paprikainen limekastike.

Ainekset

4 annosta
1 2 - 4 varhaiskaalia
Kastike
1 1 valkosipulinkynsi
2 1 limen mehu
3 0,5 dl oliiviöljyä
4 0,5 tl paprikajauhetta
5 0,5 tl suolaa
6 0,5 tl sokeria
7 0,25 tl (1/4 tl) cayennenpippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 100 g
Proteiinia 7 g 29 g
Rasvaa 12 g 50 g
Kuitua 12 g 50 g
Energiaa kJ 1 032 4129
Energiaa kcal 247 987

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna grilli tai säädä uuni 250 asteeseen. Lohko kaalit neljään osaan niin, että jokaisessa lohkoissa on mukana kantaa. Grillaa kaaleja 5–8 minuuttia/puoli tai paahda uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu.

Hienonna valkosipuli ja purista limen mehu. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja sivele kaalilohkojen pinnalle.

Vinkki: Kääri kaaliveneiden ympärille pekoniviipaleita ennen grillaamista.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5