Paahdetut juurekset

25.8.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdetut juurekset

Ainekset

5 annosta
1 300 g porkkanoita
2 200 g lanttua
3 200 g palsternakkaa
4 100 g juuriselleriä
5 2 sipulia
6 2 valkosipulin kynttä
7 3 rkl öljyä
8 2 rkl hunajaa
9 0,5 tl rosmariinia
10 0,5 tl mustapippuria
11 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 92 g
Proteiinia 2 g 8 g
Rasvaa 0 g 2 g
Kuitua 5 g 25 g
Energiaa kJ 361 1806
Energiaa kcal 86 432

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori porkkanat, nauriit tai lantut, palsternakka ja selleri. Paloittele juurekset. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita juuresten joukkoon sipulit, öljy, hunaja ja mausteet. Kaada juurekset uunivuokaan ja paahda uunivuoassa fileen vieressä 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kasvisten kypsyys. Tarjoile porsaan uunipaistin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5