Paahdettu tomaatti-halloumisalaatti

25.5.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu tomaatti-halloumisalaatti

Ainekset

4 annosta
1 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
2 1 iso punasipuli
3 1 rkl punaviinietikkaa
4 1 rkl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa
6 ripaus sokeria
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 1 paketti (200 g) halloumijuustoa
9 erilaisia salaatteja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 26 g
Proteiinia 12 g 46 g
Rasvaa 16 g 66 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 916 3662
Energiaa kcal 219 875

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise tomaatit ja nosta laakeaan uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Paahda 225-asteisten grillivastusten alla noin 15 minuuttia tai kunnes ne hieman kuivahtavat ja saavat pinnalta väriä. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Nosta viipaleet kulhoon ja valuta päälle punaviinietikka ja oliiviöljy. Lisää joukkoon mausteet. Sekoita ja anna maustua vähintään 10 minuuttia. Viipaloi halloumi ja sivele pintaan kevyesti öljyä. Paista tai grillaa kauniin ruskeiksi. Levitä revityt salaatit tarjoiluvadille ja lisää päälle tomaatit, marinoituneet sipulirenkaat ja halloumi. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: halloumi salaatti tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5