Paahdettu porkkanakeitto

25.7.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu porkkanakeitto

Ainekset

2 annosta
1 500 g porkkanoita
2 2 sipulia
3 1 rkl oliiviöljyä
4 0,5 tl suolaa
5 0,25 tl mustapippuria
6 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
7 6 dl vettä
8 1,5 kasvisliemikuutiota
9 1 dl kevytruokakermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 40 g
Proteiinia 4 g 9 g
Rasvaa 14 g 29 g
Kuitua 8 g 15 g
Energiaa kJ 958 1916
Energiaa kcal 229 458

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit reiluhkoiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja sekoita kasvisten joukkoon. Paahda uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot. Kaada paahdetut kasvikset veteen ja siirrä kattila liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää ruokakerma ja kiehauta. Tarjoa leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5