Paahdettu naudanfilee

3.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu naudanfilee

Ainekset

4 annosta
1 800 g naudan ulkofileetä
2 1 rkl öljyä
3 1 murskattu valkosipulin kynsi
4 1 tl suolaa
5 2 tl rouhittua mustapippuria
Paistamiseen:
1 1 rkl öljyä
2 2 oksaa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
Lisäksi:
1 paahdettua kuivattua sipulia, kapriksia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 0 g
Proteiinia 42 g 169 g
Rasvaa 15 g 60 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 282 5130
Energiaa kcal 305 1220

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita öljy ja mausteet ja hiero tasaisesti huoneenlämpöisen lihan pintaan. Kuumenna pannulla öljy ja lisää tuoreet timjaminoksat tai kuivattu timjami. Paista filee kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta ruskistettu filee uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila näyttää 60 astetta. Aikaa kuluu noin tunnin verran. Kääri filee folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi ennen leikkaamista. Kaada fileestä kertynyt neste halutessasi talteen kastiketta varten. Viipaloi tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle mausteeksi paahdettua sipulia sekä kapriksia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: naudan filee naudanliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5