Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto

27.8.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu kurpitsa-kikhernekeitto

Keitto saa aromia paahdetusta kurpitsasta, sekä tuhdeista mausteista.

Ainekset

4 annosta
1 800 g kurpitsaa
2 1 omena
3 1 iso sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 rkl öljyä
6 1 tl jauhettua juustokuminaa
7 0,5 tl savustettua paprikajauhetta
8 0,5 tl chilimausteseosta myllystä
9 6 dl vettä
10 1 kasvisliemikuutio
11 1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
Lisäksi
1 ranskankermaa
2 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 71 g
Proteiinia 6 g 25 g
Rasvaa 5 g 21 g
Kuitua 8 g 31 g
Energiaa kJ 604 2417
Energiaa kcal 144 578

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: ranskankermaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kurpitsa lohkoiksi, poista kuori ja siemenet. Kuutioi kurpitsat. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 225-asteisen uunin ylätasolla 20 minuuttia.
Kuori ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja omenia öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mausteet ja kurpitsat. Murskaa kurpitsoja hieman haarukalla. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää vesi, liemikuutio ja huudellut kikherneet. Keitä muutama minuutti.
Koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ranskankermanokareen kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5