Paahdettu kukkakaali

21.8.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu kukkakaali

Kukkakaali on helppo, edullinen ja maukas ruoka-aine. Muun muassa hunajalla ja sitruunalla maustettu paahdettu kukkakaali valmistuu helposti ja maistuu esimerkiksi liha- tai kanaruoan lisäkkeenä.

Ainekset

4 annosta
1 1 iso kukkakaali
2 4 valkosipulinkynttä
3 1 punasipuli
4 (1 punainen chili)
5 2 rkl öljyä
6 1 rkl hunajaa
7 0,5 sitruunan mehu
8 0,5 tl suolaa
9 ripaus mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 46 g
Proteiinia 5 g 20 g
Rasvaa 8 g 31 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 576 2304
Energiaa kcal 138 551

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Suikaloi sipuli, viipaloi chili. Pane ainekset uunipellille. Sekoita öljy kasviksiin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaali on saanut vähän väriä. Kääntele sekaan sitruunamehu ja hunaja. Paahda vielä 5–10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5