Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu kirsikkasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rubiininpunaiset kirsikat paahtuvat uunissa ihanan mehukkaiksi ja ilmakuivattu kinkku suolaisen rapsakaksi – kätevästi samalla pellillä!

Ainekset

1 l
Kirsikoita
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Sokeria
1 kpl
Rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua
1 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
1 kpl
(150 g) ilmakuivattua kinkkua
2 kpl
Friseesalaattia
1 kpl
Fenkoli
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku basilikaa

Kirsikkavinegretti

5 kpl
Paahdettua kirsikkaa
1/2 dl
Öljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Poista kirsikoista kivet. Yhdistä nesteet, sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää kirsikat, sekoita ja levitä uunipellille. Jaa kinkut reunoille. Paahda uunissa 10–15 minuuttia.

Tee vinegretti. Laita viisi kirsikkaa ja pellille kertynyt öljy kulhoon. Lisää etikka, hunaja ja suola ja soseuta.

Revi salaatti ja suikaloi fenkoli ja sipuli kulhoon. Lisää kirsikat ja kinkut. Viimeistele vinegretillä ja basilikalla juuri ennen tarjoamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

303

1268

15,5 g

1,0 g

29,8 g

28,0 g

9,0 g

4,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua,

1 tl Kuivattua timjamia,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli