Paahdettu kirsikkasalaatti

27.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu kirsikkasalaatti

Rubiininpunaiset kirsikat paahtuvat uunissa ihanan mehukkaiksi ja ilmakuivattu kinkku suolaisen rapsakaksi – kätevästi samalla pellillä!

Ainekset

4 annosta
1 1 l kirsikoita
2 1 rkl balsamiviinietikkaa
3 1 rkl öljyä
4 1 rkl sokeria
5 1 rosmariininoksa tai 2 tl kuivattua
6 1 tl kuivattua timjamia
7 1 tl suolaa
8 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
9 1 paketti (150 g) ilmakuivattua kinkkua
10 2 pussia friseesalaattia
11 1 fenkoli
12 1 punasipuli
13 1 ruukku basilikaa
Kirsikkavinegretti
1 5 paahdettua kirsikkaa
2 0,5 dl öljyä
3 2 rkl punaviinietikkaa
4 1 tl hunajaa
5 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 122 g
Proteiinia 13 g 52 g
Rasvaa 17 g 69 g
Kuitua 9 g 37 g
Energiaa kJ 1 404 5617
Energiaa kcal 336 1342

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 200 asteeseen. Poista kirsikoista kivet. Yhdistä nesteet, sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää kirsikat, sekoita ja levitä uunipellille. Jaa kinkut reunoille. Paahda uunissa 10–15 minuuttia.

Tee vinegretti. Laita viisi kirsikkaa ja pellille kertynyt öljy kulhoon. Lisää etikka, hunaja ja suola ja soseuta.

Revi salaatti ja suikaloi fenkoli ja sipuli kulhoon. Lisää kirsikat ja kinkut. Viimeistele vinegretillä ja basilikalla juuri ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5