Paahdettu kikhernesalaatti

9.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu kikhernesalaatti

Syvennä uunipaahdettujen kasvisten makua maapähkinävoikastikkeella. Fodmap-ruokavaliossa voi käyttää pieniä määriä bataattia. Säilykekikherneiden fodmap-yhdisteet poistuvat, kun huuhtelet ne hyvin.

Ainekset

4 annosta
1 200 g porkkanoita
2 200 g bataattia
3 200 g kesäkurpitsaa
4 300 g kaalia
5 1 tl suolaa
6 1 prk (290 g) kikherneitä
7 1 dl rucolaa tai babypinaattia
Maapähkinäkastike
1 0,5 dl maapähkinävoita
2 2 rkl rypsiöljyä
3 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
4 1 rkl intiaanisokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 138 g
Proteiinia 14 g 54 g
Rasvaa 16 g 65 g
Kuitua 11 g 45 g
Energiaa kJ 1 422 5690
Energiaa kcal 340 1360

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 225 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja kaali. Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla. Paahda kasviksia uunissa noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ja bataatit tuntuvat pehmeiltä.
  • Huuhtele kikherneet lävikössä huolellisesti kylmällä vedellä. Levitä ne kasvisten päälle. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
  • Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Sekoita kastike kasvisten joukkoon. Lisää rucola tai pinaatinlehdet.
Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5