Paahdettu juuressalaatti

27.8.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu juuressalaatti

Paahdettu juuriselleri antaa aromikkaan vivahteen salaattiin.

Ainekset

4 annosta
1 300 g juuriselleriä
2 300 g porkkanaa
3 3 rkl oliiviöljyä
4 0,5 tl suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 3 rkl appelsiinin mehua
7 1 rkl hunajaa
8 3 rkl saksanpähkinöitä
9 3 rkl kuivattuja karpaloita
10 50 g rucolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 72 g
Proteiinia 3 g 12 g
Rasvaa 14 g 54 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 870 3479
Energiaa kcal 208 832

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja leikkaa juuriselleri sekä porkkanat ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle puolet öljystä sekä mausteet. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kääntele puolessa välissä.
Sekoita lopusta öljystä, appelsiinimehusta ja hunajasta kastike. Rouhi pähkinät ja paahda pannulla kullanruskeiksi. Sekoita rucola, juurekset, pähkinät ja karpalot. Valuta kastike päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5