Paahdettu juuressalaatti ja appelsiinivinegretti

21.8.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Paahdettu juuressalaatti ja appelsiinivinegretti

Ainekset

4 annosta
1 500 g porkkanoita
2 2 punajuurta
3 2 palsternakkaa
4 2 rkl öljyä
5 0,75 tl suolaa
6 1 rkl juoksevaa hunajaa
7 2 rkl seesaminsiemeniä
Appelsiinivinegretti
1 0,5 dl appelsiinimehua
2 0,5 dl oliiviöljyä
3 ripaus suolaa
4 ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 jää- tai roomansalaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 98 g
Proteiinia 3 g 12 g
Rasvaa 21 g 84 g
Kuitua 8 g 33 g
Energiaa kJ 1 260 5038
Energiaa kcal 301 1204

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko juurekset. Siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta päälle öljy ja lisää suola. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla kypsiksi, 40–45 minuuttia. Mausta kasvikset hunajalla ja seesaminsiemenillä. Yhdistä appelsiinivinegretin ainekset. Huuhtele salaatti ja revi se vadille. Lisää lämpimät paahdetut juurekset ja valuta päälle appelsiinivinegrettiä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5