Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu juuressalaatti ja appelsiinivinegretti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
Porkkanoita
2 kpl
Punajuurta
2 kpl
Palsternakkaa
2 rkl
Öljyä
3/4 tl
Suolaa
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Seesaminsiemeniä

Appelsiinivinegretti

1/2 dl
Appelsiinimehua
1/2 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Jää- tai roomansalaattia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja lohko juurekset. Siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta päälle öljy ja lisää suola. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla kypsiksi, 40–45 minuuttia. Mausta kasvikset hunajalla ja seesaminsiemenillä. Yhdistä appelsiinivinegretin ainekset. Huuhtele salaatti ja revi se vadille. Lisää lämpimät paahdetut juurekset ja valuta päälle appelsiinivinegrettiä.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

295

1236

21,0 g

2,3 g

21,0 g

17,5 g

7,0 g

2,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl Suolaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Jää- tai roomansalaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli