Oskarinleike

23.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Oskarinleike

Ainekset

4 annosta
1 600 g porsaan ulkofileetä
Leivitykseen
1 1 dl vehnäjauhoja
2 1 tl suolaa
3 0,5 tl mustapippuria
4 2 pientä munaa
5 2 rkl vettä
6 1 dl korppujauhoja
Paistamiseen
1 2 rkl margariinia tai voita
2 1 rkl öljyä
Lisäksi
1 1 prk valkoista säilykeparsaa
2 150 - 200 g pakastekatkarapuja
Choronkastike
1 1 pussi bearnaiskastiketta
2 3 rkl margariinia
3 2 g tomaattipyreetä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 86 g
Proteiinia 44 g 176 g
Rasvaa 20 g 78 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 830 7322
Energiaa kcal 438 1750

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Nuiji palat muovikalvon välissä ohuiksi. Näin työpöytäkin säästyy siistinä.Sekoita vehnäjauhot, suola ja pippuri yhdellä lautasella.Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vispaa veden kanssa rakenne rikki.Kaada korppujauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele pihvit ensin jauho-mausteseoksessa, kastele sen jälkeen vatkatussa munassa ja pyöräytä vielä lopuksi korppujauhoissa.Kuumenna pannulla rasva-öljyseos ja anna hieman ruskistua. Paista leikkeet yksi tai kaksi kerrallaan paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.Valmista bernaisekastike pussin ohjeen mukaan.Kuumenna rasva pannulla ja kääntele tomaattisosetta hetken aikaa rasvan seassa. Lisää seos kastikkeen joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna vielä kastikkeen kiehahtaa.Aseta lämpimät leikkeet lautasille ja nosta niiden päälle valutetut parsatangot. Valuta pinnalle lämmintä choron-kastiketta ja lopuksi sulatetut, hieman hienonnetut katkaravut

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5