Omenoilla täytetty porsaanfilee

1.9.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenoilla täytetty porsaanfilee

Omenat sopivat erinomaisesti porsaanlihan kanssa. Leikkaa porsaanfilee kääröksi ja piilota käärön sisälle muun muassa omenaa ja sipulia. Omenoilla täytetty porsaanfilee sopii viikonlopun aterialle ja maistuu esimerkiksi uunijuuresten tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

8 annosta
1 1,5 kg porsaan ulkofileetä
2 3 rkl sinappia
3 suolaa
4 rouhittua mustapippuria
Täyte
1 2 hapanta omenaa
2 1 sipuli
3 1 rkl öljyä
4 2 tl fariinisokeria
5 suolaa
6 rouhittua mustapippuria
7 hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 44 g
Proteiinia 35 g 278 g
Rasvaa 33 g 261 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 894 15154
Energiaa kcal 453 3622

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omenat ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla. Lisää omenat ja mausteet. Nosta täyte jäähtymään.

Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi aloittaen fileen reunalta. Nuiji liha kevyesti ja mausta pinta. Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla.

Ruskista lihakäärö ja mausta pinta suolalla ja pippurilla. Kypsennä rulla 150-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Filee on kypsää, kun sisälämpötila on 68–70 astetta. Kääri liha hetkeksi folioon.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5