Omenasose

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenasose

Ainekset

1 2 kg happamia omenoita
2 1 kg hillosokeria
3 1 dl vettä
4 1 kpl kanelitanko (halutessa)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 1132 g
Proteiinia 3 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 30 g
Energiaa kJ 19439
Energiaa kcal 4646

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Pehmitä omenat suuressa kattilassa pienessä määrässä vettä (n. 1 dl) tai höyryssä mehustimessa.

Soseuta sosemyllyssä tai monitoimikoneessa. Sekoita sose ja hillosokeri kattilassa, lisää kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta n. 20 minuuttia. Sekoita välillä.

Poista kanelitanko ja annostele lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: hillo omena
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5