Omenapullapitko

23.4.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenapullapitko

Leivotaan omenoista! Pullataikinasta ja omenista syntyy mehevä pullapitko. Nauti uunituoreena tai pakasta vierasvaraksi.

Ainekset

20 palaa
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 1 dl sokeria
5 2 tl kardemummaa
6 1 muna
7 7 - 8 dl vehnäjauhoja
8 75 g margariinia
Täyte:
1 2 omenaa
2 sokeria
3 kanelia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 443 g
Proteiinia 3 g 65 g
Rasvaa 4 g 75 g
Kuitua 1 g 24 g
Energiaa kJ 572 11438
Energiaa kcal 137 2734

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen kanssa. Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Kuori ja viipaloi omenat. Jaa taikina kahteen palaan ja kauli palat suorakaiteen muotoon. Tee taikinalevystä pellin pituinen. Levitä omenaviipaleet taikinan keskikohtaan vierekkäin. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Leikkaa taikinapalan reunoihin säikeitä, yhtä paljon molemmille puolille. Aloita pitkon "letittäminen" ylhäältä. Muotoile ensin pullan yläpää siten, ettei täyte valu pois. Nostele sen jälkeen taikinasäikeet vuorotellen molemmilta puolilta omenoiden päälle.Nipistä taikina taas loppupäästä kiinni. Kohota, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Jos haluat kuorruttaa pullan ennen tarjoilua tomusokeri-vesikuorrutteella, jätä raesokeri pois. Paista omenapitkoa 200 asteessa noin 20 minuuttia.Ruokalehti 0505

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: omena pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5