Omenaposken mantelimuffinit

20.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenaposken mantelimuffinit

Ainekset

6 kappaletta
1 1 kotimainen omena
2 1 tl vaniljasokeria
3 1 tl kanelia
4 2 kananmunaa
5 1,5 dl sokeria
6 1,5 dl piimää
7 2 rkl rypsiöljyä
8 3 dl vehnäjauhoja
9 0,5 dl mantelirouhetta
10 1 tl leivinjauhetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 285 g
Proteiinia 8 g 47 g
Rasvaa 10 g 63 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 335 8010
Energiaa kcal 319 1915

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset, Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Laita uuniritilä uunin keskitasolle. Säädä uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuoat valmiiksi muffinipellin koloihin.

2. Huuhtele ja kuori omena. Laita se leikkuulaudalle ja paina omenaporalla siemenkota pois. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot pieneen kulhoon. Sekoita vaniljasokeri ja kaneli joukkoon. Laita odottamaan.

3. Riko kananmunat juomalasiin ja kaada ne tyhjään taikinakulhoon. Lisää sokeri. Vatkaa seos vispilällä kevyeksi vaahdoksi. Lisää piimä ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi.

4. Ota esille vielä yksi kulho. Mittaa siihen jauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää jauhoseos ja omenakuutiot kananmunaseokseen. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi.

5. Jaa taikina lusikalla muffinivuokiin. Laita pelti uuniin ja kypsennä muffineja 20 minuuttia. Kokeile muffinien kypsyyttä varovasti cocktailtikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5