Omenapiirakka

7.1.2005
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenapiirakka

Omenapiirakka on syksyn satokauden herkku, jonka täytteeksi sopivat tuoreet omenat, omenasose tai omenamarmeladi.

Ainekset

1 2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
2 0,5 (25 g) hiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 0,5 dl sokeria
5 2 tl hienonnettua kardemummaa
6 6,5 - 7,5 dl vehnäjauhoja
7 100 g leivontamargariinia
Täyte
1 3 - 5 dl omenasosetta tai paistonkestävää marmeladia
2 3 - 4 omenaa
3 2 rkl sokeria
4 1 rkl kanelia
Voiteluun
1 munaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 476 g
Proteiinia 56 g
Rasvaa 90 g
Kuitua 31 g
Energiaa kJ 12418
Energiaa kcal 2968

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää mausteet ja vähitellen jauhot, ensin sekoittaen, sitten alustaen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämmössä pehmennyt rasva.Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja kaaviloi suorakaiteen muotoiseksi, hiukan peltiä suuremmaksi levyksi. Nosta levy leivinpaperille pellille. Levitä pohjalle omenasose tai -marmeladi.Huuhdo omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat renkaiksi ja levitä soseen päälle. Ripottele pintaan kanelin ja sokerin seosta.Voitele piirakan reunat munalla. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: omena piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5