Omenapiirakka (uunipellillinen)

1.8.2013
13 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenapiirakka (uunipellillinen)

Tarjoa omenapiirakan seuraksi vaniljajäätelöä tai vanilja- tai kermavaahtoa.

Ainekset

1 4 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1,5 dl fariinisokeria
4 3,5 dl vehnäjauhoja
5 1 dl kaurahiutaleita tai -leseitä
6 2 tl leivinjauhetta
7 0,5 - 1 tl kardemummaa
8 1 dl maitoa
9 1 dl rypsilöljyä, sulatettua voita tai margariinia
Pinnalle
1 5 isoa omenaa
2 0,5 dl sokeria
3 kanelia maun mukaan

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 591 g
Proteiinia 62 g
Rasvaa 121 g
Kuitua 32 g
Energiaa kJ 15624
Energiaa kcal 3734

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja rypsiöljy, voi tai margariini. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle limittäin. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: omena piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5