Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mantelinen omenapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Kannellinen omenapiirakka kätkee sisäänsä reilusti omenoita ja silauksen aprikoosihilloa. Omenatorttuun tehdään mantelinen murotaikina.

Ainekset

Taikina

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Vehnäjauhoja
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

1 kg
(6–8 kpl) omenoita
1 1/2 dl
Hillosokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja

Lisäksi

1/2 dl
Aprikoosihilloa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään.

1 kpl
Kananmuna
150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
80 g
(1 ps) mantelijauhetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2

Huuhtele, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sekoita omenaviipaleet, hillosokeri ja jauhot keskenään.

1 kg
(6–8 kpl) omenoita
1 1/2 dl
Hillosokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja
3

Aseta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Pehmennä taikina ja kauli 2/3 taikinasta levyksi ja nosta kaulimen avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hillo taikinalle. Kaada päälle omenatäyte. Kauli loppu taikina levyksi ja nosta päälle. Nipistele reunat kiinni sormilla tai haarukalla. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä.

1/2 dl
Aprikoosihilloa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2016
|
Muokattu: 12.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

312

1306

14,3 g

6,9 g

39,3 g

26,1 g

2,8 g

4,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli