Omenapiiraat annosvuoissa

22.3.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenapiiraat annosvuoissa

Tee omenapiirakka vaihteeksi annosvuokiin. Reseptillä valmistuu neljä sitruunamehulla ja kanelilla maustettua annosta.

Ainekset

4 annosta
Taikina
1 125 g margariinia
2 2,5 dl vehnäjauhoja
3 0,5 tl leivinjauhetta
4 2 tl vaniljasokeria
5 1 kananmuna
Täyte
1 5 omenaa
2 0,75 dl ruokokidesokeria
3 2 rkl vettä
4 2 rkl vehnäjauhoja
5 1 rkl sitruunamehua
6 0,5 tl kanelia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 67 g 267 g
Proteiinia 7 g 27 g
Rasvaa 21 g 84 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 2 034 8138
Energiaa kcal 486 1945

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi kulhossa rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita muna joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.

Kuori ja pilko omenat. Siirrä ne kattilaan sokerin ja vesitilkan kanssa. Sekoita joukkoon jauhot. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen kunnes omenapalat ovat pehmenneet. Mausta seos sitruunamehulla ja kanelilla. Anna jäähtyä.

Jaa 2/3 taikinasta neljään uunin kestävään annosvuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Jaa omenaseos vuokiin. Kauli loppu taikina levyksi ja painele esimerkiksi lasilla vuokien kokoisiksi kansilevyiksi. Tee höyryreikä keskelle. Painele reunat kiinni haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Arto Vuohelainen
© SOK
Avainsanat: omena piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5