Omenaletut

22.1.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenaletut

Letut saavat omenan makua taikinaan tulevasta omenamehusta ja kaneli-sokerilla maustetusta omenatäytteestä.

Ainekset

8 kappaletta
1 4 dl omenamehua
2 1 kananmuna
3 1 rkl sokeria
4 0,25 tl suolaa
5 2,5 dl vehnäjauhoja
6 2 rkl juoksevaa rasvaseosta
Paistamiseen
1 juoksevaa rasvaseosta
Lisäksi
1 1 iso omena
2 1 rkl juoksevaa rasvaseosta
3 1 tl sokeria
4 ripaus kanelia
5 1 prk kermarahkaa (250 g)
6 2 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 200 g
Proteiinia 3 g 25 g
Rasvaa 9 g 75 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 829 6635
Energiaa kcal 198 1586

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: kermarahkaa (250 g), vaniljasokeria

Reseptitiedot

Ruokalajit Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa mehu, muna, mausteet, jauhot ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Kuumenna ohukaispannu ja paista ohukaiset vähässä rasvassa kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi.

Pese omena ja lohko kuorineen. Paista lohkot rasvassa ja mausta sokerilla ja kanelilla.

Tarjoile lettujen ja omenalohkojen kanssa vaniljasokerilla maustettua kermarahkaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lettu omena
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5