Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenakuorrutettu joulukinkku ja rusinakastike

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Uudenlainen joulukinkku on kuorrutettu omenalla. Katso joulukinkkuo-ohje.

Ainekset

10 kg
Suolattu kinkku

Kuorrutukseen

2 dl
Omenamarmeladia
3 - 4 dl
Sinappia
1 - 2 dl
Korppujauhoja

Rusinakastike

3 dl
Punaviiniä
2 dl
(1 purkki) valmista kastikepohjaa
3 rkl
Fariinisokeria
Mustapippuria
2 rkl
Tummaa kastikesuurusta
1 dl
Rusinoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pyyhi kinkun pinta kuivaksi talouspaperilla. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta tarkista, ettei se osu luuhun saakka. Poista jäähtyneestä kinkusta nahka ja osa rasvasta. Kuorruta kinkku omena-sinappiseoksella ja siivilöi pinnalle korppujauhoja. Paista kinkkua vielä hieman 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Rusinakastike

Mittaa kattilaan punaviini, kastikepohja ja fariinisokeri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Suurusta kastikesuuruksella ja mausta mustapippurilla. Lisää rusinat ja anna vielä kiehahtaa. Tarjoile kuumana kinkun kastikkeena.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.5.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.