Omenakuorrutettu joulukinkku ja rusinakastike

30.5.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenakuorrutettu joulukinkku ja rusinakastike

Uudenlainen joulukinkku on kuorrutettu omenalla. Katso joulukinkkuo-ohje.

Ainekset

1 10 kg suolattu kinkku
Kuorrutukseen
1 2 dl omenamarmeladia
2 3 - 4 dl sinappia
3 1 - 2 dl korppujauhoja
Rusinakastike
1 3 dl punaviiniä
2 2 dl (1 purkki) valmista kastikepohjaa
3 3 rkl fariinisokeria
4 mustapippuria
5 2 rkl tummaa kastikesuurusta
6 1 dl rusinoita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 285 g
Proteiinia 2721 g
Rasvaa 2351 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 139015
Energiaa kcal 33225

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pyyhi kinkun pinta kuivaksi talouspaperilla. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta tarkista, ettei se osu luuhun saakka. Poista jäähtyneestä kinkusta nahka ja osa rasvasta. Kuorruta kinkku omena-sinappiseoksella ja siivilöi pinnalle korppujauhoja. Paista kinkkua vielä hieman 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Rusinakastike

Mittaa kattilaan punaviini, kastikepohja ja fariinisokeri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Suurusta kastikesuuruksella ja mausta mustapippurilla. Lisää rusinat ja anna vielä kiehahtaa. Tarjoile kuumana kinkun kastikkeena.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: joulukinkku kinkku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5