Omenainen ruis-kaurakukko

9.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenainen ruis-kaurakukko

Omenakukon ruiskuoressa on ripaus kauraa ja täytteessä muskottia kanelin kaverina. Perinneherkun uudet maut nautitaan lämpimänä vaniljakastikkeen tai sitruunaisen ranskankerman kanssa.

Ainekset

8 palaa
Taikina
1 100 g voita
2 1 dl fariinisokeria
3 2 dl ruisjauhoja
4 0,5 dl kaurahiutaleita
5 0,5 tl leivinjauhetta
6 0,25 tl (¼ tl) suolaa
Täyte
1 4 omenaa (kirpeä lajike)
2 1 dl fariinisokeria
3 1 tl kanelia
4 0,25 tl (¼ tl) muskottipähkinää
Lisäksi
1 1 prk (250 g) vaniljakastiketta tai 1prk (150 g) ranskankermaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 300 g
Proteiinia 2 g 18 g
Rasvaa 16 g 128 g
Kuitua 4 g 29 g
Energiaa kJ 1 277 10219
Energiaa kcal 305 2442

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Sulata voi. Sekoita fariinisokeri voisulaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voiseoksen kanssa taikinaksi.
  • Kuutioi omenat noin 1 cm:n kokoisiksi. Sekoita fariinisokeri ja mausteet omeniin. Levitä kuutiot uunivuokaan (noin 16 x 24 cm). Kauli taikinasta kansi uunivuoan päälle.
  • Paista omenakukkoa uunissa 40–45 minuuttia.
  • Tarjoa lämmin kukko vaniljakastikkeen tai sitruunalla ja sokerilla maustetun ranskankerman kera.
Teksti:
Kuvat: Satu Kemppainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5