Omenainen pannuleipä

20.12.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenainen pannuleipä

Ainekset

1 7,5 dl maitoa tai vettä
2 50 g tuorehiivaa
3 0,75 dl öljyä
4 2 tl suolaa
5 2 tl sokeria
6 2 - 3 tl kuivattua rosmariinia
7 3 dl kaurahiutaleita
8 2,5 dl omenaraastetta
9 15 dl sämpyläjauhoja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 630 g
Proteiinia 134 g
Rasvaa 106 g
Kuitua 67 g
Energiaa kJ 16947
Energiaa kcal 4050

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna neste kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon (tai tilavaan leivontakulhoon). Liuota joukkoon murennettu hiiva. Lisää öljy, suola, sokeri, rosmariini, kaurahiutaleet ja omenaraaste.Alusta taikinaan jauhot muutamassa erässä. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia tai kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kohota taikinaa peitettynä noin 45 minuuttia.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele taikina jauhojen avulla pellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä vielä puolisen tuntia. Pistele kohonnut leipä ennen paistamista haarukalla ja tee leipään veitsellä ruudukko.Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa tuoreena.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: omena
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5